Szabadgyökök

A szabadgyökök nagy reakcióképességű, rövid életű molekulák, melyek képesek a szervezet bármely sejtjében, szervében kárt okozni.
Elsősorban a szabadgyökök - melyek minden emberben aktívan megtalálhatóak - felelősek a nem genetikai eredetű daganatos és más súlyos megbetegedésekért. Az öregedési folyamatok, a szervezet kollagén kötőszöveti rostjainak károsodása, a ráncosodás és a bőr víztartalmának csökkenése is a szabadgyököknek köszönhető.
Azonban van esély a természetes egyensúly fenntartására, mégpedig megfelelő táplálkozással és a külső ártalmak csökkentés
Antioxidánsok
Az antioxidáns leggyakrabban az élő szervezetben, illetve a táplálékban található, természetes vagy mesterséges vegyület.
A növényi antioxidánsok kivédhetik az agresszív szabadgyökök támadásait. Tehát mondhatjuk, hogy egyfajta védőpajzsa a szervezetünknek Nagy mennyiségben tartalmazzák ezen anyagokat a zöldség- és gyümölcsfélék, melyek rendszeres fogyasztásával jelentősen hozzájárulunk a szervezet antioxidáns egyensúlyának fenntartásához.
Flavonoidok

Olyan vegyületcsoportot jelöl, melynek tagjai hasonló kémiai alapvázzal rendelkeznek és főként a gyümölcsök héjában, magjában, vagy például a szőlő kocsányában találhatók meg.
Rendszeres fogyasztásukkal csökkenthető a környezeti hatások által szervezetbe kerülő, valamint az ott keletkezett oxidatív szabadgyökök romboló hatása, védve ezzel a sejteket, biztosítva azok zavartalan működését. Kiemelkedő fontosságú tehát a megelőzés szempontjából.
Telítetlen zsírsavak, Omega-3, -6, -9

Az esszenciális zsírsavak elengedhetetlenek a szervezet normális működéséhez, viszont az emberi szervezet nem képes előállításukra, ezért a táplálékkal kell ezeket felvenni.
A kender növény több mint 60 gyógyhatású vegyületet tartalmaz.
Egyedülálló, hogy a tápláléknövények közül kizárólag a kenderben találhatók meg a létfontosságú omega 3-6-9 zsírsavak az emberi szervezet számára tökéletes arányban.
Csírák

A csíra tartalmazza az összes szükséges alkotóelemet, amire a szervezetnek szüksége van az egészséghez. A kicsírázott mag rendkívül tápláló és gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, fehérjékben, enzimekben.
Fogyasztása leginkább nyersen ajánlott, önmagában, kenyérre szórva, salátába keverve, vagy kapszulás formában étrendkiegészítőként. .
Vitaminok

A vegyes táplálkozás általában fedezi a vitaminszükségletet, de az étrend összeállításánál nem csak arra kell törekedni, hogy a táplálék nyersanyaga vitaminban gazdag legyen, hanem figyelemmel kell lenni arra is, hogy az ételek elkészítése során - főleg a hevítés hatására - a vitaminok 10-50%-ka is elbomolhat, elveszhet. Az egészséges szervezet működéséhez nemcsak vitaminokra, hanem ásványi anyagokra és nyomelemekre is szükség van.